Op zoek naar een huis - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Rob Fila - WaarBenJij.nu Op zoek naar een huis - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Rob Fila - WaarBenJij.nu

Op zoek naar een huis

Door: Rob Fila

Blijf op de hoogte en volg Rob

24 November 2020 | Argentinië, Buenos Aires

Hoi lieve mensen

Maar liefst 2 maanden hebben jullie moeten wachten op het vervolg van ons avontuur, maar hier is ie dan eindelijk.
In die 2 maanden is er veel gebeurd, maar het belangrijkste was om zo snel mogelijk een huis te vinden. Dat heeft toch wel wat bloed, zweet en tranen gekost, want de huizen liggen niet voor het oprapen. Door de crisis die hier al was en daar bovenop nog het hele coronagedoe, kun je een heleboel huizen kopen, maar niet huren. De prijzen zijn zoals in Nederland, maar je kunt geen hypotheek krijgen op dit moment. Dan is het al snel duidelijk dat we het in het verhuursegment moesten zoeken. Toch redelijk snel (met een mazzeltje) een huis gevonden, maar voordat we er ook daadwerkelijk in konden, waren we weer een maand verder. We hebben een grote bovenwoning (2 verdiepingen) en een garage. Op de eerste verdieping leven we eigenlijk. De tweede verdieping is Lucas' computer-/game-/huiswerk-plek en washok. We hebben een klein balkon, maar kunnen op de tweede verdieping een dakterras gaan maken van zo'n 60 m2 en dat is natuurlijk tof.
We wonen, pak 'm beet, zo'n 300 meter van de ouders van Paula en zo'n 400 meter van Paula's broer (met z'n gezin) en van de scholen van Lucas en Lara. Erg handig en fijn.
Na bedden en wat meubels te hebben gekocht, zijn dan vorige week eindelijk onze spullen uit Nederland (heel) aangekomen! Jippie! Fijn om weer je eigen spulletjes te hebben. In de dozen zat ook een fles curry! Wat een gemis. Alsook lekkere snoepjes en dropjes.

Lucas en Lara hebben nog steeds online les (boring) en houden dat tot de grote vakantie begint: begin december. Lara heeft ondertussen 4 goede vriendinnetjes gekregen die over en weer bij elkaar blijven slapen. Toch is ze nog lang niet overtuigd om hier te blijven wonen en wil ze nog steeds terug. Lucas heeft wel wat vrienden van school, maar ze zien elkaar niet vaak. Wel is hij begonnen met voetballen (alleen trainen) bij een club die in het oranje speelt ;-) Hopen dat hij daar ook wat meer vrienden maakt. Blijft wel, zolang ze niet naar school gaan, is het wat saaier en moeilijker om contacten op te bouwen.

Paula, die de afgelopen maanden erg veel werk heeft verzet (wat een kanjer is het toch), ziet vriendinnen en ook zijn we al 2 keer naar de CAMPO geweest: het platteland. Enorme stukken grond met dito huizen erop die van (familie) van vrienden van Paula zijn en waar we lekker vertoefd hebben. Relaxt bietjes/wijntjes drinken, bbq-en, wandelen, paardrijden, zwemmen........the good life.
Ik heb 2x per week Spaanse les en heb afgelopen vrijdag voor het eerst gevoetbald. Het is 5x5, zaalvoetbal, maar dan buiten. Met vaders van de school, waar L en L naartoe gaan, wordt er 1x pw gevoetbald en dat is wel lekker. Viel me niet tegen, na zolang ook maar iets te hebben gedaan.

Ondertussen ben ik ook nog op de radio hier geweest, heb ik mijn verjaardag gevierd, hebben we een auto gekocht voor de lange afstanden en heeft Lara een dwerghamster gekregen als gezelschap.

We zijn ook bezig met een cafeetje........en eigenlijk best ver. Na wat opties te hebben overwogen, staan onze neuzen nu in dezelfde richting en lijkt het erop dat we voor 1 van de opties gaan. Maar daar vertel ik de volgende keer over...........................

Is dit een cliffhanger of niet?!

• 24 November 2020 - 23:00

Esther:

Zeker een cliffhanger.....kan niet wachten tot het volgende verhaal....
    Superleuk om van jullie te horen en wat foto's te zien. Top dat jullie een huis hebben gevonden en al wat gesetteld zijn. Jullie zien er stralend uit. Disfrutas mucho y que te vaya bien. Besos Esther & co

• 24 November 2020 - 23:08

Anoek:

Wat fijn dat het jullie goed gaat! Het ziet er fantastisch uit, en wat is je haar mooi lang

• 24 November 2020 - 23:43

Roos:

Echt leuk om te lezen hoe het jullie is vergaan tot nu toe. Fijn dat jullie nu een eigen plekje hebben. Jullie zien er gelukkig uit, dat is het meest belangrijk! Ik mis jullie en Lara vooral.

• 25 November 2020 - 07:34

Ilona:

Super leuk en spannend!!!! Wanneer komt het vervolg?

• 25 November 2020 - 16:36

Anky:

Hey lieffies van me!
    Heerlijk zeg dat jullie nu n eigen stek hebben. Je kent t spreekwoord: bezoek en vis blijven..... In Argentinië zal dat echt niet anders zijn!
    En toe maar: cafeetje komt eraan, yes! Argentina beware of de stroopwafels en kroketten!!! Jullie doen t goed; ook fijn te horen dat L&L -hoe lastig ook ivm corona- hun bezigheden hebben. Das n zorg minder lijkt me.
    Geniet van jullie nieuwe huis (en dakterras in spe; ik zie jullie al chillen mt n koud drankje van t een of ander!) en vooral van elkaar en familie! Kijk uit naar t vervolg op de cliffhanger! Dikke zoenen, Anky en mannen

• 25 November 2020 - 19:31

Janne:

Heel leuk om dit te lezen! Fijn dat jullie je plekje gevonden lijken te hebben. Ben benieuwd naar het vervolg!

• 25 November 2020 - 20:49

Buurman Peter:

Hallo buurtjes.
    Fijn te horen dat jullie langzaam jullie weg vinden
    Het zal voorlopig nog wel even met de nodige hobbels zijn, schat ik.
    Bij deze ook meteen gecondoleerd met het verlies van Diego. Ik vermoed dat jullie nu een deel van de echte argentijnse ziel zullen beleven. Succes er mee.
    Paula zal wel helemaal van de kaart zijn vermoed ik.
    Groeten: Peter

• 03 December 2020 - 07:58

Julia Bennema:

Hoi meester Rob

Fijn dat jullie al zo snel een nieuw huis hebben waar jullie kunnen wonen.
    Vieren jullie ook Sinterklaas in Argentinië? Wij vieren morgen op school Sinterklaas ik heb net als vorig jaar een leuke surprise gemaakt.
    Ik zit te wachten op het vervolg!

Groetjes Julia

• 08 December 2020 - 20:28

Truus:

Hey Rob, goed om te horen dat nu alles een beetje op z'n pootjes terecht komt en dat je je conditie weer wat aan t opschroeven bent. Ik neem aan dat je inmiddels ook een tattoe hebt van je-weet-wel? Ben benieuwd naar jullie nieuwe werkplek. Sterkte met alles. Groetjes Truus